Forum

Katarina Colakovic

The Operosa Forum is dedicated to promoting dynamic classical music and opera talent

Katarina Colakovic

Singer/Soprano

Katarina Čolaković, sopran, rođena je 1995. godine u Beogradu. Sa šesnaest godina upisuje solo pevanje, uporedo sa Fakultetom muzičke umetnosti na odseku za klavir. Ove godine završava četvrti razred srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ u klasi profesorke Maje Đokić.
Tokom svog školovanja imala je brojne nastupe kako na takmičenjima, tako i na mnogim koncertima u Beogradu, gradovima Srbije, kao i van zemlje.
Takmičenja na kojima je nastupala i osvajala I nagrade su:
Srpska solo pesma u Mladenovcu (2012-2017)
Mita Topalović u Pančevu gde je dva puta bila Laureat
Medjunarodno takmičenje Bruna Špiler u Herceg Novom (2013)
Festival Petar Stojanović Ub (2013-2015)
Republičko takmičenje (2012-2014-2016)
Internacionalni Festival Muzike „Primavera“ (2016,2018) gde je u žiriju bila i prof, Primadona Radmila Smiljanić.
Povodom dana škole Dr Vojislav Vučković nastupala je više puta u salama Kolarčeve zadužbine, sali Beogradske Filharmonije, Jevrejskoj opštini, Centru za Kulturu Vlada Divljan.
Kao solista i u ansamblima nastupala je u mnogim koncertnim salama :
Paviljonu Cvijeta Zuzorić, Narodnoj biblioteci Srbije, KC Čukarica, Artget galeriji, Guarnerijusu, Nušić Fondaciji, Domu Vojske Srbije. Nastupala je i na danima Italije na Trgu Republike, kao i u mnogim salama muzičkih škola u Pančevu, Jagodini, Sremskoj Mitrovici, Beogradu. Kao solista saradjivala je sa Umetničkim ansamblom OM „Stanislav Binički“, orkestrom škole Dr Vojislav Vučković, kao i orkestrom muzičke škole Clivis iz Italije.
Učestvovala je i u horu operskog studija FMU, u opereti Slepi miš koja se izvodila u Omladinskom Pozorištu Dadov i Kući Kralja Petra I.
Pohadjala je kurseve soprana Anais Li iz Italije, kao i tenora Zorana Todorovića u okviru Boljšoj Festivala u Drvengradu. Bila je gost u TV emisiji Art fantazija – voditeljke Marine Stefanović kao i u emisiji Susretanje na Radio Beogradu1 koju vodi prof Tea Dimitrijević.
Sa horom FMU učestvovala je u izvedbi velikih simfonijskih dela kao što su: Vivaldijev Rekvijem, Karmina Burana-C.Orf u SC, Betovenova 9. Simfonija, D.Fanshawe-African Sanctus.