Notice (8): Undefined offset: 4 [APP/Plugin/Seo/Model/MetaGenerators/SeoGenerator.php, line 170]
Warning (2): Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/operosa/web/www.operosa.org/public_html/lib/Cake/Utility/Debugger.php:800) [CORE/Cake/Network/CakeResponse.php, line 449]
Isidora Dramicanin | Operosa

Forum

Isidora Dramicanin

The Operosa Forum is dedicated to promoting dynamic classical music and opera talent

Isidora Dramicanin

Instrument/Strings

Биографија- Исидора Драмићанин
2009-2014

2009.год. Исидора уписује други разред средње музичке школе у класи проф. Санде Драмићанин, и упоредо ради са проф. Драганом Јовановићем .Те године учествује на такмичењу у Нишу где осваја прву награду соло,и на републичком такмичењу са триом ''Dolce''.Исте године у новембру месецу одлази на међународно такмичење у Хасково-Бугарска где осваја похвалу.На крају године свира у Мадленијануму, на великој прослави поводом 70-годишњице од отварања школе.
2010.год. постаје концерт-мајстор оркестра средње музичке школе, и учествује у пројекту ''C.E.I.'' оркестра са којим одлази на две турнеје по Италији.Исте године изабрана је у специјално одељење за талентовану децу, и почиње да ради са проф. Иваном Жикић Аћимоском.
2011.год. осваја 100 поена на републичком такмичењу са клавирским триом. На лето одлази у Аустрију-Адмонт на мастерклас код проф. Anne Kandinskay , где свира на разним концертима са проф.Jeanne Mikitkom, и камерну музику са проф.Firmianom Lermerom.Исте године осваја специјалну награду на фестивалу меморијал Љубивоја Николића, где осваја солистички концерт.
2012.год. држи солистички концерт у С.А.Н.У. У мају месецу осваја прву награду на међународном такмичењу у Сремској Митровици . Исте године завршава средњу музичку школу као ђак генерације и уписује Факултет музичке уметности у Београду у класи проф. Иване Жикић-Аћимоске. На лето одлази на курс у Милну-Хрватска код проф.Anne Kandinskaye, где свира на концерту. На крају године учествује на курсу код Стефана Миленковића.
2013.год. у мају месецу са триом одлази на међународно такмичење у Сремску Митровицу где освајају прву награду.Исте године завршава прву годину студија виолине са највишим оценама. На лето одлази у Наголд-Немачка где учествује на курсу код проф.Anne Kandinskaye, и свира на више концерата. У септембру месецу учествује на првом ''Бољшој'' фестивалу на Мећавнику-Мокра Гора, где наступа соло и у камерним гудачким ансамблима.
За време ових пет година доста се бави камерном музиком и свира у више састава. Стални је члан ансамбла ''Таурунум'', са којим наступа од оснивања у многобројним салама у земљи и иностранству, и са којим је освојила више првих награда (Републичко такмичење, и специјалну награду за младе уметнике центра Гварнеријус) чији је тренутни концерт-мајстор. Свира у триу ''Dolce'', и Јеврејском камерном орксетру са којим је ишла у Загреб крајем 2013.године.