Notice (8): Undefined offset: 4 [APP/Plugin/Seo/Model/MetaGenerators/SeoGenerator.php, line 170]
Warning (2): Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/operosa/web/www.operosa.org/public_html/lib/Cake/Utility/Debugger.php:800) [CORE/Cake/Network/CakeResponse.php, line 449]
Jovana Stosic | Operosa

Forum

Jovana Stosic

The Operosa Forum is dedicated to promoting dynamic classical music and opera talent

Jovana Stosic

Instrument/Strings

Jovana Stosic je rodjena 1992. godine u Cupriji. Pocela je da svira violinu sa 6 godina,u Skoli za muzicke talente u Cupriji,gde je zavrsila osnovno i sredjnje muzicko obrazovanje u klasi prof. Tatjane Boskovic.U ime Kraljevskog Doma Karadjordjevica,joj je na Belom dvoru urucena nagrda za najboljeg ucenika generacije (2007/08.)
Dobitnik nagrade za najbolji diplomski ispit u SZMT u skolskoj (2007/08.). Nastupala je na koncertima škole u zemlji i inostranstvu,gde je nastupala kao solista,kamerni muzičar i kao koncertmajstor školskog orkestra.Osnovne i Master akademske studije je zavrsila na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu,u klasi red. prof. Gordane Matijevic - Nedeljkovic. Trenutno je student specijalistickih studija takodje na FMU u Beogradu. Dobitnik je austrijske stipendije za letnje usavrsavanje u Austriji na festivalu "Internationale sommerakademie Prag-Wien-Budapest" 2009. Dobitnik nagrade iz fondacije " Merima Dragutinovic" kao najbolji diplomirani student violine studijskog programa gudackih instrumenata u akademskoj godini 2012/13 Nastupala je u zemljama: Srbija, Slovenija, Austrija, Italija. Ucestvovala je na festivalima: Mozartini Festival 2007u Italiji, Espressivo Music Festival 2010. Cetinje, Maribor Festival 2014 u Sloveniji...
Dobitnik je prvih nagrada, republickih i internacionalnih takmicenja (medjunarodno takmicenje u Nisu, Stringfest u Sremskoj Mitrovici,Republicko takmicenje muzičkih i baletskih škola)
Poslednjih pet godina,kao student je nastupala na koncertima Katedre za gudacke instrumente,kao i na brojnim koncertima klase.Svirala je kao solista sa orkestrom Camerata Serbica na Novogodisnjem koncertu. Takodje je nastupala i kao solista uz pratnju orkestra BGO Dusan Skovran,izvodivsi Introdukciju i rondo kapriciozo od C. Sen-Sansa. Jos kao student je pocela da svira u orkestru BGO Dusan Skovran. Trenutno je saradnik u nastavi violine na FMU u Beogradu. Usavrsavala se na majstorskim kursevima kod Hagai Shaham, Eszter Perenui, David Takeno, Dmitri Semsis, Igor Petrusevski, Ljubomir Mihailovic,Maja Jokanovic,Jovan Bogosavljevic, Vesna Stankovic, Gordan Nikolic.